2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 ápr. 06.
Elsősegélynyújtó verseny

Elsősegélynyújtó versenyt rendezett az Esztergom, Dorog és Nyergesújfalu Vöröskereszt Területi Szervezete hétfőn, a dorogi Művelődési Házban. Az általános és középiskolás diákokból álló 21csapat elméleti és gyakorlati feladatokban mérték össze tudásukat.

Az elsősegély-ismereti verseny résztvevőinek többek között be kellett mutatniuk a mesterséges lélegeztetést, a stabil oldalfektetést, valamint a Heimlich-féle műfogást is. Az ifjúsági vöröskeresztes csoportoknak ezt követően egy több kérdésből álló feladatlapot kellett megoldaniuk. Hidász Botond versenyző fontosnak tartja, hogy megismerkedjenek az elsősegélynyújtás alapvető ismereteivel, elmondása szerint az idei tanévben tudatosan készültek erre a megmérettetésre. Esztergom, Dorog és Nyergesújfalu térségéből, a legjobb eredményt elért csapatok idén is egy megyei versenyen mérhetik össze tudásukat. A tavalyi évben a megyei megmérettetésen az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet iskola tanulói végeztek az első helyen.

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja