2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 ápr. 06.
A szűrés életet menthet

A tervek szerint április 15-ig tart az ingyenes népegészségügyi emlőszűrés első üteme Esztergomban, a Hősök terén. A szűrésen csak a behívólevelet kapott 45 és 65 év közötti hölgyek vehetnek részt.

A mammográfia célja, hogy kiszűrhető legyen a mell daganatos elváltozása. Az eljárás a hagyományos röntgenhez hasonlít, de attól eltérő fizikai paraméterekkel bír és más fotótechnikát is használ. Dr. Sári Katalin Kistérségi tisztifőorvos elmondása szerint, a hölgyek daganatos megbetegedései közül térségünkben is kiemelkedően magas az emlőrákos megbetegedések száma. Az időben felismert emlőrákos megbetegedés jó eséllyel gyógyítható, éppen ezért fontos, hogy legalább kétévente szűrővizsgálaton vegyünk részt. A szűrőbusz jelenleg az esztergomi Hősök terén várja a behívólevéllel rendelkező 45 és 65 év közötti hölgyeket. A térítésmentes emlőszűrés I. üteme, előreláthatóan április 15-ig tart. A szűrés Esztergomot követően, térségünk összes településére ellátogat.

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja