2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 ápr. 06.
Tömegközlekedés nélkül Esztergom

Tömegközlekedés nélkül Esztergom! A szerdai nap folyamán a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója közleményben jelezte, hogy júniustól megszünteti szolgáltatását városunkban, mert bár többször kezdeményezték a tárgyalást, mégis eredménytelen volt. Ez az első figyelmeztető jel arra, milyen következményekkel járhat, ha a képviselő- testület nem ül össze, mert a polgármester asszony tartós akadályoztatást jelent be.

A Fidesz- KDNP frakció képviselő csoportja már múlt hét csütörtökön is jelezte, azzal, hogy Tétényi Éva nem tartotta meg a testületi ülést veszélybe sodorta a helyi tömegközlekedést, mert nem született döntés a pályázati kiírásban. Ez sajnos a szerdai nap folyamán beigazolódott. Az elmúlt 11 évben soha nem fordult elő olyan helyzet, hogy veszélybe került volna a helyi tömegközlekedés, hiszen az akkori városvezetés érdemi munkát végzett, és mindig meg tudott egyezni a Volánnal. A Tétényi Éva által elindított csődeljárás, valamint a tartós akadályoztatás miatt a tömegközlekedés meg fog szűnni júniustól. A Fidesz- KDNP frakció mindent megtesz annak érdekében, hogy a Vértes Volán megváltoztassa döntését. Véleményük szerint létre kell hozni egy csoportot, bizottságot, amely folyamatos tárgyalást folytat a tömegközlekedési társasággal. Ehhez azonban szükség van testületi ülésre, amelyet a polgármester- asszony egyelőre nem hajlandó összehívni. Ezért felszólítjuk Tétényi Évát, hogy kezdjen el dolgozni Esztergomért, az esztergomiakért, mert a helyi tömegközlekedés megszűnése csak az első súlyos következménye annak, hogy nincs testületi ülés.

 

Fidesz-KDNP Esztergomi Képviselőcsoportja

 

Steindl Balázs frakcióvezető

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja