2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 ápr. 07.
Kettő az egyben!

Rendhagyó művészettörténeti órát tartottak az esztergomi várszínház újonnan nyílt kávézójában. A vendéglátóként működő helyiség már régóta üresen állt. A teátrum megálmodói egy irodalmi kávéházat szeretnének. A rendezvényen egy fiatal művész kiállítását is megnyitották.

Múlthét szombaton nyitotta meg kapuit a kávézó a kedves vendégek számára, mely jellegét tekintve teljesen eltér az eddig megszokottaktól. A megálmodói egy klasszikus művészeti központot szeretnének. "Azt szeretnénk, hogy ez egy művész kávézó legyen ahol olyan kávé különlegességek is kaphatók mint Babits kedvenc (karamelles kapucíneres) kávéja. Nagy öröm, hogy egyre több olyan kávézó található már városunkban, ahol a művészet, mint társasági életforma lehet a fő szempont."- mondta Kuti Levente ügyvezető. Természetesen arra törekszünk, hogy ez minőségi programokkal, minőségi szolgáltatással, és minőségi árukkal párosuljon.

 

Az sem közömbös, hogy mindez olyan áron, ami a legszélesebb kör számára elérhető- tette hozzá az ügyvezető. A helyiséget a várszínház és Kultúrmozgó biztosítja, a terem már régóta üresen áll, mindig is vendéglátóipari egységként működött. Maronka Csilla az intézmény vezetője, a másik megálmodója a kávéháznak. Elmondása szerint adott egy nagyszerű kulturális központ, miért ne lehetne egy olyan kávéháza, amely az irodalom, zene, színház, és a művészetek tárháza. A belső kialakításnál is arra törekedtünk, hogy olyan archív ruhadarabok, jelmezek, kellékek is láthatók legyenek, ami művészettörténeti érték. Például dedikált színész fotók, az asztalon múltszázadbeli újságok. Liszt Ferenc dedikált fotója a Liszt Év szempontjából is különleges érték! De különleges Latinovits dedikált képe is, hiszen köztudott, hogy nagy ritkán dedikált! Érdemes majd ezeket a képeket, ruhákat is megtekinteni és arra törekszünk, hogy ezek bővülhessenek. Olyan területen is, mint Esztergomi színészek, akik ma már mind ismert híres személyek, és büszkék vagyunk tehetségeinkre. A rendezvénnyel egy időben Lerch Tamás ifjú művész kiállítását is megnyitották. A tárlat a „Fotók vásznon fehérben-feketében” címet viseli. Mudrák Attila fotóművész nyitotta meg. A kiállítást egy hónapig láthatják az érdeklődők. A művész kávéház pedig ital különlegességekkel, és színes programokkal várja majd vendégeit ezen túl.

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja