2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 ápr. 11.
Célba ért Tétényi Éva levele

A testület feloszlatását és új választások kiírását szeretné elérni Tétényi Éva Esztergom polgármestere. Ezen kéréseket megfogalmazava egy nyílt levélben, gyalog indult Budapestre péntek este a polgármester száz kísérővel.

Tétényi Éva, Esztergom  polgármestere támogatói kíséretében az esztergomi városháza előtti Széchenyi térről péntek kora este indult el a Parlamenthez. A résztvevők, akik „zarándoklat Esztergomért” feliratú zöld láthatósági mellényt viseltek, egész éjjel gyalogoltak, hogy szombat reggelig megtegyék a mintegy 45 kilométeres távot. A menet szombat reggel ért Budapestre a Szent István-bazilikához, innen a városvezető néhány kísérőjével átsétált az Országházhoz, ahol átadta nyílt levelüket. Az esztergomi Fidesz-KDNP frakció közleményében azt írja, a testület feloszlatása a hatályos törvények szerint azonnali vagyonfelosztással jár. A frakció kéri a polgármestert, hogy tartson újra testületi üléseket, hogy Esztergom ne kerüljön a vagyonfelosztás sorsára. A Fidesz-KDNP frakció még alpolgármestert is ajánlott Tétényi Évának, hogy ezzel is erősítsék az együttműködést, amit a polgármester hiányol a frakciótól, írta közleményében Steindl Balázs frakcióvezető.

 

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja