2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 ápr. 12.
Fidesz: Nem hagyhatjuk, hogy tönkre tegyék Esztergomot!

Rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a Fidesz-KDNP frakciója a keddi napra, melynek meghívóját Tétényi Éva ki is küldte, majd egy nappal az ülés előtt egy győri konferencián való részvétele miatt visszamondta. A Fidesz-KDNP valamennyi, valamint Juhász István a Vállalkozók Pártja képviselője is megjelent a keddi ülésen és megtartották a testületi ülést.

Nem hagyhatjuk, hogy Tétényi Éva miatt működésképtelenné váljon a város és azt sem engedhetjük meg, hogy a vagyonfelosztás szakadékába sodorja Esztergomot - mondta el Steindl Balázs a kedden megtartott rendkívüli testületi ülés elején. A Fidesz-KDNP szerint nem engedheti meg a testület, hogy Tétényi Éva sorozatos törvénysértésekkel, valamint a testületi ülések levezetésének megakadályozásával működés képtelenné tegye a várost, szerintük nem erre tett esküdt Tétényi Éva polgármesterré választásakor. A polgármester nélkül megtartott ülésen a képviselők a korelnököt Petróczy Gyulát választották meg az ülés levezetésére. A képviselők elmondták, tudják, hogy a hatályban lévő SZMSZ szerint csak a polgármester az akadályoztatása esetén pedig az alpolgármester vezetheti le a testületi ülést. Batyikné Csőke Ágnes azonban egy héttel Tétényi Éva tartós akadályoztatásának bejelentése előtt lemondott az alpolgármesteri posztról. A Fidesz-KDNP szerint Tétényi Éva sorozatos törvénysértéseivel megakadályozza azt, hogy a választópolgárok a demokratikusan megválasztott képviselőkön keresztül gyakorolhassák az őket megillető jogokat, ezért a városatyák a letett esküjükhöz híven folytatják munkájukat. A keddi testületi ülésen a képviselők elfogadták az SZMSZ módosítását valamint döntöttek a szentgyörgymezői óvoda életveszélyessé vált kéményének felújításáról, a helyi tömegközlekedésről szóló pályázat kiírásáról valamint döntöttek egy bizottság felállításáról is, akik tárgyalásokat folytatnak a Volánnal arról, hogy rendezzék a helyi tömegközlekedés problémás kérdéseit. Elfogadták a reorganizációs tervet is, mely döntés a vagyonfelosztástól mentette meg Esztergomot. Tétényi Éva legközelebb április 18-ra hívta össze a testületet.

 

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja