2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 ápr. 13.
Esztergomnak elemi érdeke az önkormányzat működésének fenntartása

Tétényi Éva bár összehívta a rendkívüli testületi ülést április 12-re, mégsem jelent meg azon, mert Győrbe utazott konferenciára. A rendkívüli testületi ülésen ezért a megjelent képviselők úgy döntöttek, hogy a korelnököt választják meg az ülés levezetőjének, valamint a jegyzőkönyv és a határozatok aláírójának.

Tétényi Éva nem hajlandó a testületi ülést levezetni, mert tartós akadályoztatást jelentett be. Idáig négy, a munkatervben szereplő rendes képviselő testületi ülés maradt el és a tegnapra összehívott testületi ülésen sem jelent meg. Ezzel az elhatározásával az esztergomiakat bünteti, mivel olyan döntések maradtak/maradnak el, amelyek a választópolgárok mindennapi életét károsítják meg, lehetetlenítik el.

 

„ A helyi önkormányzati jogok a településen választójoggal rendelkező lakosok (továbbiakban: választópolgárok) közösségét illetik meg. A választópolgárok az önkormányzati testületbe választott képviselőik útján, és a helyi népszavazáson való részvételükkel gyakorolják az önkormányzáshoz való közösségi jogaikat.” (Ötv. 5.par.) Polgármester asszony súlyosan sérti a választópolgárok önkormányzáshoz való jogait azzal, hogy tudatosan megakadályozza a képviselő-testületi ülések levezetését. A képviselő- testület által háromszor elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzatot törvénytelen módon nem hajlandó aláírni polgármester asszony, így nincs megoldva a helyettesítése.

 

Véleményünk szerint Tétényi Éva azért nem tart testületi ülést, mert nem akar szembesülni törvénysértéseivel, tetteinek következményeivel. Mivel Tétényi Éva hátat fordított az esztergomiaknak, ezért, a képviselő-testület úgy döntött, hogy az esztergomiak érdekében megtartják a keddi rendkívüli testületi ülést. Megválasztották Petróczy Gyula korelnököt a testületi ülés levezénylésére, valamint a jegyzőkönyv és a határozatok aláírására. A képviselő-testület döntött többek között a Szentgyörgymezői Óvoda életveszélyes kéményének javításáról, a reorganizációs tervről, a helyi menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásainak ellátására vonatkozó pályázat kiírásáról, valamint egy ideiglenes bizottságról, aki megkezdi a Volánnal a tárgyalásokat Esztergom tömegközlekedésével kapcsolatban, mert az esztergomiak nem maradhatnak helyi járat közlekedés nélkül. Bár Tétényi Éva politikai érdekekből megakadályozza, hogy a választópolgárok a demokratikusan megválasztott képviselőkön keresztül gyakorolhassák az őket megillető jogokat, a városatyák a letett eskühöz híven folytatják munkájukat, hiszen elemi érdeke Esztergomnak az önkormányzat működésének fenntartása.

 

Fidesz – KDNP Esztergomi képviselőcsoportja

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja