2021. szeptember 29. szerda - Mihály
Archívum
2011 ápr. 13.
Sajtóközlemény

Mekkora kárt okozott Steindl Balázs Esztergom városának azzal, hogy nem készített tervet a hitelállomány átcsoportosítására és a likviditás kezelésére?

 

A hónapok óta a Meggyes-csoport, illetve a Hídlap által csak a „Tétényi Éva által elindított csődeljárásként” emlegetett adósságrendezési eljárással kapcsolatban tájékoztatom Esztergom város lakosságát, hogy az – ellentétben a frakció sajtóközleményeiben, illetve a Hídlapban állítottakkal – az Steindl Balázs döntése nyomán indult el. Miközben a Meggyes-csoport Steindl Balázst ajánlja alpolgármesternek, a kérdés az, mekkora kárt okozott a frakcióvezető úr a Pénzügyi Bizottság élén, amikor nem hajtotta végre a tavaly októberi testületi határozatot. A Steindl Balázs vezette bizottság egyértelműen bizonyította alkalmatlanságát, amikor nem vizsgálta felül a 2010. évi költségvetést és nem javasolt határozatokat a képviselő-testület részére, melyek alapján egy takarékos 2011-es költségvetést lehetett volna előkészíteni. Steindl Balázs, miközben hónapok óta a polgármesterre próbálja hárítani az adósságrendezési eljárás megindítását, arról minden esetben megfeledkezik, hogy Tétényi Évának nem kellett volna törvényi kötelezettségének eleget téve az eljárást kezdeményezni, ha ezt a határozatot a Pénzügyi bizottság és személyesen Steindl Balázs végrehajtja. A Meggyes-csoport az előző ciklusokban felhalmozott 25milliárd forint adósságot, a tavalyi választási kampányban letagadták, hogy baj lenne, majd az új polgármester szembesítette őket az adósságrendezési eljárást megkövetelő helyzet fennállásával. A képviselő-testület 2010. október 21-én ki is jelölte, hogy kiknek a dolga a takarékossági javaslatokat a testület elé terjeszteni. Meggyes Tamás, Steindl Balázs és Zoltai Dániel a Pénzügyi, Ellenőrző és Ügyrendi Bizottság tagjai. Mivel nem hajtották végre a határozatot a törvény által előírt 30 napon belül, a polgármesternek nem maradt más választása, mint kérni az adósságrendezési eljárás megkezdését a bíróságtól, a bíróságnak pedig nem volt más választása, mint elrendelni azt.

 

Tétényi Éva Esztergom polgármestere

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja