2021. szeptember 29. szerda - Mihály
Archívum
2011 ápr. 14.
Április 20-án tárgyalja a kormány a közoktatási törvényt

A tervek szerint április 20-án tárgyalja a kormány az új közoktatási törvény koncepcióját, mely szerint a tankötelezettség 16 éves korig tartana, az érettségi vizsgatárgyak száma pedig öt lenne.

A 110 oldalas dokumentum szerint több kérdésben a kormány fog dönteni. Az anyag rögzíti, hogy hároméves kortól kötelező az óvodai nevelésben részt venni, a gyermekek tankötelezettsége 6 éves korban kezdődik, és 16 éves korig tart. A hétéves kort elérő, a szakértői vélemény alapján gyógypedagógiai ellátásra nem szoruló, de az iskolai tanulásra még nem képes gyermekek számára legalább nyolc fő esetén kis létszámú fejlesztő pedagógiai osztályt kell szervezni. Ha a tanuló az általános iskola befejezésével nem nyer felvételt középfokú iskolába, ám az általános iskola utolsó osztályának megismétlése pedagógiai szempontból nem indokolt, akkor a következő tanévben a Hídprogram keretében úgynevezett felzárkóztató évfolyamra járhat. A dokumentum szerint, az érettségi vizsgatárgyakat nem az eredetileg tervezett hatban, hanem ötben határoznák meg, s a vizsga megkezdésének feltétele a középiskolai végbizonyítvány megszerzése, amelynek tartalmaznia kell, hogy a tanuló legalább 50 óra közösségi szolgálatot végzett. Az új rendszer 2014-től lépne életbe.

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja