2021. szeptember 29. szerda - Mihály
Archívum
2011 ápr. 14.
Kerékpárosok fokozott ellenőrzése

A kerékpárosok közlekedés-biztonságának javítása érdekében április 4-e és 26-a között, országszerte fokozott közúti ellenőrzést tart a Rendőrség. A razzia alkalmával elsősorban a kerékpárosok közúti közlekedésére vonatkozó általános szabályok betartására, valamint a KRESZ-ben előírt tartozékokra fordítanak kiemelt figyelmet.

A rendőröknek nem lesz nehéz dolguk, hiszen nem csak a szabálytalanul kerékpározókat büntethetik meg, hanem azokat is, akiknek biciklijén nincsen csengő vagy legalább két fényvisszaverő. Stekler Tamás rendőr százados szerint, sokan nem tudják, hogy milyen kötelező tartozékokkal kell rendelkeznie egy kerékpárnak. Láthatósági mellénnyel jó, ha rendelkezik a biciklis, de csak településen kívül kötelező, a sisak is életet menthet, de az sem kötelező, csak 45 km/óra sebesség felett. Stekler Tamás szerint, az áprilisi közúti ellenőrzés célja a magyar közutak közlekedésbiztonságának javítása, valamint a balesetek megelőzése. A fokozott ellenőrzés során, a Rendőrség munkatársai a kötelező tartozékok meglétén túl, a kerékpárosok éjszakai és korlátozott látási viszonyok közötti láthatóságára, valamint az ittas biciklisek kiszűrésére és szankcionálására fordítanak kiemelt figyelmet.

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja