2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 ápr. 19.
Térségünk településeit járja az atomkamion!

2009-ben indította útjára a Paksi Atomerőmű Zrt. és a Magyar Villamos Művek interaktív kamionját, amely az azóta eltelt idő alatt több ezer látogatót keresett fel tájékoztató körútján.


A kiállítótérben egy kisfilm fogadja a vendégeket, mely átfogó képet ad Paksról, az atomerőműről, annak jelenlegi működéséről és jövőbeli terveiről. A látogatók interaktív panelek segítségével megtekinthetik a világ összes atomerőművét, azok földrajzi elhelyezkedését, a telephelyek termelési adatait, valamint a hazai villamosenergia-termelés jelenlegi helyzetét, illetve a paksi atomerőmű szerepét a magyar villamosenergia-rendszerben.

A vendégeket tapasztalt tárlatvezetők fogadják, akik az általános bemutatót követően válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

A Paksi Atomerőmű Zrt. interaktív kamionja hétfőn (április 18.) Lábatlanon állomásozott, kedden (április 19.) délután 5-ig a nyergesújfalui Ady Endre Művelődési Ház előtti téren, szerdán (április 20.) reggel 8 és délután 5 óra között pedig a táti Kultúrház és Könyvtár előtt várja az érdeklődőket.

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja