2021. szeptember 29. szerda - Mihály
Archívum
2011 ápr. 26.
Idén is lesz fáklyás felvonulás!

A Szent Imre iskola jogelődjének, a Hell József Károly Műszaki Szakközépiskolának több mint négy évtizedes hagyománya a végzős diákok fáklyás ballagása, melyet április 29-én este 9 órától rendeznek a városban. Idén először rendezik meg városi támogatás nélkül az eseményt.

A 12. évfolyamosok a Bazilika előtti parkolóból indulnak a Mayer István úton, majd a Bajcsy Zsilinszky út - Rákóczi tér - Széchenyi tér vonalon haladnak. A ballagás a Városháza előtt ünnepséggel fejeződik be.

A közel negyven éve híres vízi karnevál idén is várja a közönséget. Ebben az évben az esztergomi rögbisek egyik játékosa Heckel Zoltán a főszervező. A válság miatt városi támogatás híján szervezik meg az eseményt. így egy klasszikus felvonulás lesz a mostani, politikától függetlenül, pusztán a mulatság, és a hagyomány kedvéért tartják meg ezt a különleges ünnepet.

Így zsűri sem lesz, és versengés sem, a résztvevők egy-egy emléklapot fognak kapni. A Lampionos felvonulás résztvevőinek minimálisan de fel kell díszíteniük hajóikat.

A rendezvény három napig tart, egész napos kirakodóvásárral, étel-ital kiszolgálókkal, és nagyszínpaddal várják a közönséget. Több együttes is fellép a hosszú hétvége folyamán, Itt lesz az Indiretta, a révkomáromi Gálya, de a Charlie Firpo Big Band zenekara is.

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja