2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 ápr. 27.
Az Országházban sem lesz szivarszoba!

A nemdohányzók védelméről szóló törvény nagyarányú parlamenti támogatottsága üzenet azoknak, akik lazítani akarnak a törvényen, mondta Szócska Miklós. Az államtitkár szerint a törvény nem okoz bevételkiesést. Az Országházban sem lesz szivarszoba.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtikár a kedden elfogadott nemdohányzók védelméről szóló törvény négyötödös parlamenti támogatását sikerként értékelte. "A törvény nagy társadalmi és politikai támogatottságot élvez. Ez kemény üzenetet is jelent azoknak, akik a jogszabály fellazítását tervezik” – tette hozzá.
Szócska szerint a dohányzásellenes törvény nem a dohányzók ellen született. "Elsődleges célja nem a tiltás, hanem a meggyőzés, és hogy megelőzzék a dohányzás okozta betegségeket" – mondta szerdai sajtótájékoztatón.
Az egészségügyi államtiktár kiemelte, a dohányzásért kiszabott bírság összegét prevenciós célokra fogják majd fordítani. Megnyugtatásul közölte, a törvény nem fog kieső adóbevételt okozni a költségvetésnek, ugyanis szerinte a dohányos a cigarettára fordított összeget másra fogja majd elkölteni. Szócska hozzátette, a vendéglátóiparban nem a dohányzás tiltásán áll vagy bukik minden. Az államtitkár szerint lehet, hogy egyes ágazatokat hátrányosan fog érinteni az új törvény, azonban ehhez megfelelő üzletpolitikával fel kell majd zárkózni.

info: index.hu

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja