2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 ápr. 28.
Újra nem hívta össze a rendkívüli ülést Tétényi Éva!

A múlt héten tartott Fidesz-KDNP munkaértekezleten a képviselők az RTVE-nek elmondták, újra kezdeményezi négy képviselő a rendkívüli ülés összehívását. Ezt akkor el is juttatták Tétényi Éva polgármesternek, aki azonban a képviselők elmondása szerint, válaszra sem méltatta a testületet és nem hívta össze csütörtökre a rendkívüli testületi ülést.

Folytatódik az állóháború Esztergomban, már ami a politikai viszonyokat illeti, hiszen a Fidesz-KDNP által kezdeményezett rendkívüli ülést ezen a héten sem hívta össze Tétényi Éva polgármester. Steindl Balázs frakcióvezető szerint, minden szempontból törvénysértő az, amit Tétényi Éva tesz, hiszen mind az aktuális SZMSZ, mind pedig az Önkormányzati Törvény is rendelkezik arról, hogy bizonyos számú képviselők kezdeményezhetik rendkívüli testületi ülés összehívását, melyet a polgármesternek 8 napon belül össze kell hívnia. Fontos kérdések várnak arra, hogy döntés szülessen, hogy Esztergom élete problémamentesen haladhasson tovább - mondja a frakcióvezető. Többek között a piac kérdése is napirenden lenne, amellyel kapcsolatban egy olyan megoldás születhet, ami az esztergomiak érdekét képviselné - mondja Steindl Balázs - valamint az Önkormányzatnak is bevétele származna belőle, mert a piac életben tartásáért a 100%-ban önkormányzati tulajdonú Strigónium Zrt. felelne a jövőben. Napirenden lenne a sokak által kért forgalmi rend 2007-es viszonyainak visszaállítása is a Szent Tamás - hegyen, melyet azonban testületi ülés hiányában nem tudnak elfogadni a városatyák. Az Önkormányzatnak biztosítania kell a szociális segélyekhez szükséges fedezetet, amelyhez szintén testületi döntés szükséges. Ha erről sem születik határozat, akkor júliustól az önkormányzat a jogosultak és a rászorulók részére nem tud szociális segélyt kifizetni - mondja a frakcióvezető. Steindl Balázs arra is kitért, hogy ők minden csütörtökön ott lesznek a nagyteremben és várni fogják Tétényi Éva polgármestert ugyan azon munkaterv szerint, amit a testület megszavazott erre az időszakra és remélik, hogy a polgármester is részt fog venni ezen üléseken, hogy a fontos és már lassan kritikus kérdésekben dönteni tudjon a testület.

 

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja