2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 máj. 02.
Szociális segély nélkül az esztergomiak

Szociális segély nélkül maradhatnak az esztergomiak, mert Tétényi Éva nem hajlandó összehívni a testületi ülést, ezáltal a testület nem tud döntést hozni a törvényben előírt kötelező támogatások összegének fedezetéről.

 

Tétényi Éva által Esztergomra zúdított csődeljárás következtében számtalan támogatást, segítséget kellett már megvonni az esztergomiaktól. Azonban a polgármester- asszony törvénysértő döntései, - mely szerint nem hajlandó összehívni a Fidesz-KDNP frakció által kezdeményezett rendkívüli képviselő-testületi üléseket - odáig jutott az Önkormányzat, hogy a törvényben előírt, kötelező támogatásokat, szociális segélyeket nem fogja tudni kiosztani júniustól, az arra rászorulóknak. A Fidesz- KDNP frakciója mélységesen felháborítónak tartja, hogy a polgármester- asszony a saját politikai érdekei miatt okoz további súlyos károkat az itt élő polgároknak. Tétényi Éva törvénysértő magatartása odáig vezethet, hogy az önkormányzat és a hivatal működésének fenntartása, a kötelező feladatok ellátása veszélybe került, ezáltal az esztergomi lakosok mindennapi megélhetését neheziti meg. Nem tudunk dönteni a válságköltségvetés módosításáról, amelyre a kormányhivatal április 30- ig adott határidőt. Szintén nincs határozat a piac ügyében sem, pedig egy olyan megoldás születhetne, amely az esztergomiak érdekét képviselné, valamint az Önkormányzatnak is bevétele származna belőle. A piac életben tartásáért egy önkormányzati tulajdonú cég felelne a jövőben, ezáltal végre kulturált és rendezett körülmények várnák a piacon vásárló esztergomiakat. De beszélhetnénk arról is, hogy számtalan esztergomi polgár fordult már Bánhidy Vajk képviselőhöz azt kérve, hogy változtassuk meg a Szent Tamás- hegy forgalmi rendjét, azonban a testületi ülés összehívása nélkül, nem határozhatunk róla. Bírósági ülnököket továbbra sem tudunk választani, melynek határideje április 30-án ugyancsak lejárt. A Fidesz- KDNP frakció képviselő- csoportja továbbra is kezdeményezni fogja a rendkívüli ülések összehívását és minden héten csütörtökön várja a polgármester- asszonyt a Polgármesteri Hivatal nagytermében, mert bízunk abban, hogy Tétényi Éva mind a törvényeket betartva, mind a polgármesteri esküjéhez híven összehívja és levezeti végre a képviselő-testületi ülést, mert az esztergomiak számítanak ránk és a munkánkra.

 

Fidesz- KDNP Képviselő csoportja Esztergom

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja