2021. szeptember 29. szerda - Mihály
Archívum
2011 máj. 03.
Egy műszakra állt át a Suzuki

Az Audinál és az Opelnél több hét után sem okoz jelentős fennakadást a japán katasztrófa, a Magyar Suzuki azonban néhány hétre egyműszakos termelésre állt át - írja a keddi Napi Gazdaság.

A Japánban történt természeti katasztrófa az esemény után több héttel sem okoz fennakadást a magyarországi cégek többségénél, a Magyar Suzuki Zrt.-nél azonban néhány hétre az egyműszakos termelésre állnak át - írja a keddi Napi Gazdaság. Ruska Viktória, a társaság kommunikációs vezetője szerint a lépést az indokolja, hogy a készleten lévő alkatrészek kitartsanak az utánpótlás megoldásáig. Egyelőre "három hétig látunk előre" - fogalmazott Ruska, aki szerint a kétműszakos termelés mielőbbi újraindítását indokolja a gyártásbeli kiesés elkerülése, illetve, szavai szerint "töretlenek a megrendelések". Az alkatrész-utánpótlásra megoldást jelenthet, hogy az eredetileg Japánból érkezőket a globális piacon - például valamely japán cég leányvállalatától - szerzik be, vagy más módon helyettesítik. Az Audi Hungaria Motor Kft. a motorokba és a járművekbe is épít néhány japán alkatrészt. "A termelés Győrben jelenleg zavartalan, a vállalat biztosítja a szükséges alkatrészeket" - mondta a Napi Gazdaságnak Czechmeister Mónika, a társaság kommunikációs vezetője.

 

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja