2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 máj. 06.
Környezetvédelmi drámajáték kamasz esztergomiaknak

Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. országjáró, egyedülálló előadás-sorozata Esztergomba érkezik: május 9-én (hétfőn) délelőtt a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola kilencedik és tízedik évfolyamának tanulói számára a Kacskaringók Virtustársulat mutatja be a „Mi van?” című, interaktív környezetvédelmi drámajátékot.

A speciális program 2008 óta próbálja meg ráirányítani a tinédzserek figyelmét a környezetvédelmi kérdések fontosságára. A drámatagozatos tanárokból álló társulat egy olyan darabot dolgozott ki, amely egy kb. kétórás, beszélgetésekkel és játékos foglalkozásokkal megszakított előadással próbálja meg elérni, hogy a tizenéves hallgatóság között ülők, az őket érintő személyes gondoktól képesek legyenek eljutni a mindenkit érintő általános problémákig, közte a környezetvédelem ügyéig. A Kacskaringók drámapedagógián alapuló játékos foglalkozása nem adja meg a környezetvédelmi problémákra adandó válaszokat, azt maguknak a fiataloknak kell megfogalmazniuk. A módszer különlegességéből fakad, hogy csak kiscsoportos formában működőképes, ahol a már korábban összeszokott társaságok (osztályok) tagjai részéről várható igazán aktív részvétel a színjátszás eszközeinek a segítségével. A rendezvény kapcsán bővebb felvilágosítást az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. esztergomi partnerszervezetétől, az Eszköz Kft-től lehet kérni: Bajnok Éva környezetvédelmi referens, (+36-33) 313-084.

 

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja