2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 máj. 09.
Hamarosan minden készen áll a strand szezonra!

Meszeléssel zárulnak a Szent István strandfürdő tavaszi karbantartási munkái a közeljövőben, ám ez a feladat nem befolyásolja a strandolást, a fürdő ugyanis már várja vendégeit. A nyáriasításban a Kolping Katolikus Szakiskola diákjai is besegítettek. A strand mellett május 15-étől a Palatinus-tó is megkezdi az új idényt.

Utolsó fázisához érkeztek az esztergomi strandfürdő tavaszi felújítási munkái, már csak egyetlen feladatot kell elvégezniük a strand munkatársainak, akiknek a Géza fejedelem szakképző iskola tanulói mellett a Kolping Katolikus Szakiskola diákjai is besegítettek a nyáriasításba. „Rendkívül elégedett vagyok a kolpingos diákok munkájával is, a velük való kapcsolatunk már szintén nagy hagyomány, amióta ugyanis az iskola működik Esztergomban, azóta tanulói minden évben segítenek a tavaszi munkáinkban. Amellett, hogy óriási segítség számunkra, nekik pedig egy remek gyakorlati hely a strand” – részletezte Heer Lajos. A Szent István fürdő vezetője hozzátette, hogy már csak a kabinsort kell kimeszelni, de ez a feladat nem akadályozza a strandolókat, mert a fürdő munkatársai és a diákok úgy végzik ezt a karbantartási munkát, hogy ne zavarják meg a fürdőzőket.

 

Az üzemeltető hangsúlyozta, nem kell lezárni ahhoz a fürdőt, hogy a kabinokat vagy a falakat kifessék, mivel a diákok és a dolgozók is körültekintően dolgoznak. Így most már kizárólag csak az időjárás zavarhatja meg a strandolást. Az esztergomi fürdő mellett a Palatinus-tó szezonja kicsit később, május 15-én kezdődik, de már a kertvárosi strandon is több hete dolgoznak az üzemeltető munkatársai, akik elsősorban a kertészeti munkákra helyezik a hangsúlyt. „Összesen 117 darab fa található a strandon, az ezek alatt összegyűlt avar jelentős, ezeket pedig össze kellett gereblyézni, de mivel nagy intenzitással nő a fű a 16 ezer négyzetméteres területen, ezért azt is többször kellett már nyírnunk” – tette hozzá Heer Lajos. Az üzemeltető kifejtette, hogy a strand parkja mellett a kiszolgáló épületek, a búvárbázis és egyéb kerti bútorok mázolása is a feladatok része.

 

forrás: hidlap.hu

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja