2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 máj. 11.
Fókuszban a környezetvédelem!

Interaktív környezetvédelmi drámajátékot mutattak be hétfőn Esztergomban a Kacskaringók Virtustársulat drámapedagógusai a Balassa iskolában.

Az ÖKO-Pannon kezdeményezésére színre vitt darab nagy sikert aratott a diákok körében. A gyerekek elgondolkoztak a látottakon, és jobban örültek mintha a száraz tananyagot kellett volna megtanulniuk. Egy elég alternatív módja a környezetvédelem felhívására a gyerekeknek készült drámajáték. Egy tizenéves kamasz szemszögéből láttatja a világot, aki feltűnő érzékenységet, nyitottságot mutat a környezeti kérdések iránt. a családtagok viszont nem foglalkoznak vele. így egyedül próbálja meg megtalálni a megoldást.

A Kacskaringók Virtustársulat drámapedagógusai a szereplők, már több mint 150 alkalommal felléptek a darabbal különböző városi és vidéki iskolákban. Szakemberek szerint nem elég otthon felhívni a gyerekek figyelmét a környezetvédelemre, az iskolában is nagy hangsúlyt kell rá fektetni.
A gyerekek lelkesek voltak, és sokkal jobban fogadták a produkciót, mintha a száraz tananyagot kellett volna megtanulniuk. A drámajáték továbbra is folytatja előadás sorozatát, hogy egyénileg és társadalmilag is felelős fiatalokat neveljen.

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja