2021. október 24. vasárnap - Salamon
Archívum
2011 máj. 18.
Fordulat Esztergomban? (sajtóközlemény)

Sajtóközlemény Fordulat várható az esztergomi válsághelyzet megoldásában. A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal 2011. májusi 9-i döntése kimondta, hogy az április 12-i, a polgármester és az ellenzéki képviselők nélkül megtartott, a helyi Fidesz által képviselő-testületi ülésnek mondott munkaértekezleten született határozatok és rendeletek törvénysértőek, ezért a képviselő-testület működése alkotmányellenes.

Április 18-án, ahogy polgármester megígérte, a képviselő-testület az adósságrendezéssel kapcsolatos döntéseket meghozhatta. Mivel a testület nem volt hajlandó azon az ülésen törvényesen elfogadni a reorganizációs tervet, így az Alkotmánybíróság döntésétől függően az bármikor érvényét veszítheti. Ennek ismeretében, valamint a május 17-én a bankokkal és a pénzügyi gondnokkal folytatott egyeztetésen elhangzottaktól teszi függővé a polgármester a május 19-re, a Kormányhivatal által összehívott testületi ülésen való részvételét. Csütörtökön várhatóan pont kerül a már több mint hét hónapja tartó konfliktus végére. Döntéséről és az idevezető útról Tétényi Éva 2011. május 19-én, 17 órától sajtótájékoztatót tart a Városháza üléstermében.

 


Esztergom, 2011. május 18.


Tétényi Éva Esztergom, Esztergom-kertváros és Pilisszentlélek polgármestere

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja