2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 máj. 23.
„Te Szedd !” Szemétgyűjtési Nap Nyergesújfalun is

Május 21-én, szombat délelőtt az országos szemétgyűjtési akcióhoz csatlakozott Nyergesújfalu is. A közel félszáz önkéntes több köbméter gazdátlan hulladékot jókedvűen és lelkesen gyűjtötte össze a Duna parton és a Duna-Viscosa lakótelepén.

A műanyag flakonoktól a sörös dobozokig , a megunt kabáttól az összetört üvegekig akadt minden, ami a kaszálatlan fűben lapult. A használt autógumi éppúgy jelen volt, mint az összetört, kidobott azbeszt alapanyagú pala. Szomorú volt látni, hogy számos, nejlonzsákba gyömöszölt szemét kandikált ki az aljnövényzetből – mondta el László András Ernő szervező. A felhívásban szereplő önkéntesek között voltak családok kis és nagy gyermekekkel, a Magyar Posta Zrt. nyergesújfalui munkatársai, a nyergesújfalui Total Dance Tánccsoport tagjai, a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének képviselői és megannyi nyergesújfalui lakos, aki felelősséget érzett a település környezetéért. László András Ernő elmondta - köszönet illeti őket, hiszen munkájuk példamutató volt. Arra a kérdésre, hogy lesz-e még a közeljövőben hasonló mintaként szolgáló kezdeményezés, leginkább az ott lakó emberek tudják majd megmondani. Személyes véleményem, hogy szükség van hasonló gyűjtő akciókra. Bár ha nap, mint nap gondosan ügyelnénk környezetünkre, a szemetet a megfelelő helyére tennénk, akkor megelőznénk a tragikus környezetszennyezést. A rendezvényt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Vidékfejlesztési Minisztérium és Nyergesújfalu Város Önkormányzata támogatta.

 

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja