2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 máj. 24.
Áldatlan állapot - Kósa Lajos az esztergomi helyzetről

„Az nem normális, hogy azért mert a polgármester egy testületi döntéssel nem ért egyet nem hajlandó bejárni a közgyűlésre” - közölte Kósa. „Esztergomban a polgármester-asszony tudatosan csődbe vitte a városát. Ezt a gazdaságban csődbűntettnek nevezik, de az önkormányzatoknál nincs ilyen alakzat” – nyilatkozta korábban Kósa Lajos.

 

A debreceni polgármester, aki a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is a Ma Reggelben elmondta, hogy Esztergomban azért alakult ki áldatlan állapot, mert hiába volt az önkormányzat számláján 1,5 milliárd forint, de a polgármester nem volt hajlandó fizetni, ezért adósságrendezési-eljárás indult a város ellen. Kósa Lajos szerint a nem fizetés nem véletlenül történt. A polgármester hozzátette: az adósságrendezés egy rendezetlen eljárási rend. Arra az újságírói kérdésre, hogy miért nem sikerült megoldani a helyzetet, Kósa elmondta, „a választók döntését tiszteletben kell tartanai, de az nem normális, hogy azért mert a polgármester egy testületi döntéssel nem ért egyet nem hajlandó bejárni a közgyűlésre és nem hajlandó összehívni a közgyűlést.”

 

forrás: hirado.hu

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja