2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 máj. 24.
Játszóteret akartak, de nem volt engedélyük...

Civil kezdeményezésre összefogtak a város vállalkozói, játszóteret akartak felújítani, de hatósági eljárás lett belőle, mert nem volt engedélyük.

 

A Poór Antal téren lévő játszótéren kezdték el a felújítási munkálatokat a vállalkozók által felkért szakemberek kedd délelőtt, de nem sokáig jutottak, a hatóság emberei pár órával a munkálatok megkezdése után leállították őket, mert nem volt engedélyük. Varga A. az egyik vállalkozó televíziónknak elmondta: a polgármester Hídlapban megjelenő felhívásának tettek volna eleget, miszerint: akik tudnak segítsenek a város közterületeinek gondozásában, a város nehéz anyagi helyzetére való tekintettel.

Már a hintákat is leszedték a helyükről és a régi cölöpöket is kiásták, mire megérkeztek a hatóság emberei, akik azonnal leállították a munkálatokat, mondván, hogy nincs hivatalos engedélyük- ezt az általunk megkeresett Városzszépítészeti Osztály is megerősítette. A vállalkozó arra a kérdésünkre, hogy miért nem kértek engedélyt azt válaszolta, hogy senki nem jelezte számukra, hogy ezek a munkálatok engedély kötelesek lettek volna. A hatósági eljárást követően a vállalkozók leállították a munkálatokat, visszahelyezték a játszó eszközöket az eredeti helyükre,így az engedély megkéréséig nem folytathatják a tervezett felújítási munkálatokat.

Egy-két lakó felháborítónak tartja a történteket, érthetetlenül álltak a helyzet előtt. Az esettel kapcsolatos véleményeket, további részleteket a péntek esti híradóban tudhatnak meg.

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja