2021. szeptember 17. péntek - Zsófia
Archívum
2011 máj. 26.
Újra van vendéglátás Vaskapun

Helyi üzemeltetővel kötött szerződést a Pilisi Parkerdő Zrt. az esztergomi Vaskapu hegyen található Brilli Gyula Menedékház működtetésére. A jövő tavaszig két ütemben zajló felújítás alatt is már hétvégenként elérhetőek lesznek a Menedékház egyes szolgáltatásai.

 

2012 tavaszáig két ütemben megújul az Esztergom Vaskapui Brilli Gyula Menedékház. A Pilisi Parkerdő Zrt. és egy helyi vállalkozás között a menedékház üzemeltetésére kötött szerződés értelmében hosszú idő után végre ismét elérhetőek lesznek a népszerű kiránduló- és pihenőhely szolgáltatásai. Első lépésként a páratlan panorámájú létesítmény alsó szintje újul meg a konyhával, étkezővel és a mellékhelyiségekkel. Ezt követi az emeleti szálláshelyek kialakítása. A Pilisi Parkerdő Zrt. célja a hely szellemének és hagyományainak megfelelő vendéglátás biztosítása a Vaskapura látogatók számára. Éppen ezért az üzemeltetés feltételeinek kidolgozásában részt vett a Magyar Turista Egyesület Esztergomi Osztálya is.

 

A turisták fentiek szellemében ingyen használhatják majd az illemhelyet, elfogyaszthatják saját ennivalójukat az épületben, a turista egyesületek tagjai kedvezményt kapnak a szolgáltatások árából és a kirándulás során szükséges alapvető felszereléseket is beszerezhetik majd a menedékházban. A felújítás első üteme az őszi kirándulószezonig megvalósul, a szállásrészt kialakító második ütem 2012 tavaszán ér véget a tervek szerint. Hétvégenként és ünnepnapokon a büfé és konyha felújításáig is lehet majd már harapnivalóhoz és innivalóhoz jutni az Esztergom-Vaskapun megújuló Brilli Gyula Menedékházban.

Legnépszerűbb videók
Kereső
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja