2022. június 26. vasárnap - János
Archívum
2011 márc. 10.
Amit Tétényi nem mer őszintén bevallani (I. rész)

Amit Tétényi nem mer őszintén bevallani (I. rész)

 

Furcsamód kerüli a nyilvánosságot a média-polgármester néhány témában, hiszen milliárdokról kell számot adnia Már két hónapja várat magára az az előterjesztés, amit Tétényi kért a Városháza illetékeseitől, ám elkészülte és átnézése után - megrettenve saját ballépései következményeitől – feltételezhetően elásta az aktát, olyan mélyre, hogy a nyilvánosság, az esztergomiak még véletlenül se szerezzenek róla tudomást. Tétényi csődeljárása miatt nemcsak szociális támogatásoktól, hanem jelentős, pályázati pénzektől is elestek az esztergomiak mivel a csődeljárás miatt nemcsak hogy nem pályázhatunk, de még az elnyert pályázatok pénzeit sem kaphatjuk meg, sőt egyes korábban már felvett összegeket is vissza kell fizetni. Ez pedig mind-mind az esztergomiakat károsítja meg. A jelentős veszteségeket látva talán Önök előtt is elképzelhetővé válik, miért nem akarja a nyilvánossággal is megosztani az MSZP által is támogatott Tétényi Éva ezt az összeget az ÁSZ jelentéshez hasonlóan nyilvánosságra hozni. Amivel legkevésbé akaródzik szembenézni, az a Széchenyi téri Városháza-Vármegyeháza-épületegyüttes felújítási támogatása - illetve ennek elmaradása. Az ügyben Tétényi sokszorosan is érintett személyesen is.

 

Építészként ő is alkalmazottja volt annak az önkormányzatnak, amelyik Meggyes Tamás akkori polgármester és az akkori Fidesz-KDNP-többségű képviselő-testület felkérésére, a ma Tétényi által oly sokat gyalázott városfejlesztési osztályon kidolgozta a 300 éves komplexum felújításának terveit. A felújításra megítélt, leszerződött támogatás 680 milliós összegét nem kapjuk meg, a pénz elveszett - azért, mert Tétényi (bár a 2/3-os Fidesz-KDNP-többséggel működő képviselő-testület ennek elkerülése érdekében hozott határozatokat, amit Tétényi törvénysértően megvétózott) csődeljárást zúdított városunkra. Tétényi az MSZP-n kívül az "esztergomi vállalkozók"-ra hivatkozik, akik állítása szerint támogatják őt, és akiknek azt ígérte, "felvirágoztatja" a város gazdaságát, "új életre kelti" a kereskedelmet, munkahelyeket teremt a termelésben. Nos, előttük sem óhajt elszámolni - ahogy a testület nyilvánossága előtt sem - azzal az 580-590 millió forinttal, amit a szintén régóta tervezett teherkomp létesítésére végre (egy évtizednyi munka árán!) Esztergom és Párkány elnyert.

 

A térség gazdasági fellendülésének kulcsa lehetne az ipari kapacitások (Komárom, Nyergesújfalu, Süttő, Lábatlan, Dorog, Esztergom) összekapcsolása a szlovákiai közlekedési hálózatokkal (párkányi vasúti pályaudvar és dunai kikötő). Vagyis Tétényinek és támogatóinak, közöttük az MSZP-nek is szintén el kellene számolnia majdnem 600 milliónyi EU-s pénzzel, amit nem kapunk meg, mert Tétényi csődeljárást zúdított Esztergomra.

 

Fidesz-KDNP, esztergomi frakció

Legnépszerűbb videók
Kereső
-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja