2022. június 26. vasárnap - János
Archívum
2011 márc. 10.
Balesetveszélyes a Rám-szakadék!

A tavaszi időjárás beköszönte ellenére a Rám-szakadékban még téli viszonyok uralkodnak. A turistaút egyes szakaszai, valamint a kihelyezett létrák jéggel borítottak. A Rám-szakadék látogatása nem ajánlott!

A hosszú hétvégén kirándulni indulóknak a Pilis magasabban fekvő részein szintén télies viszonyokra, a városi hőmérsékletnél akár 10 fokkal hidegebbre kell felkészülniük. A Pilisi Parkerdő Zrt. hasznos tanácsai kirándulás előtt! Közelgő nemzeti ünnepünk miatt hosszú hétvége elé nézünk. A meteorológusok által ígért tavaszi idő várhatóan sok kirándulót fog kicsalni a szabadba. A Pilisi Parkerdő Zrt. területén lévő Rám-szakadék a turisták egyik kedvelt célpontja. Bizonyára sokan tervezik, hogy az előttünk álló hétvégén ide látogatnak. A Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészete felhívja a figyelmüket, hogy a Rám-szakadék a korábbi téli időjárás miatt még mindig rendkívül nehezen járható! A régen várt tavaszi idő megérkezése megtévesztő lehet, ugyanis földrajzi adottságai miatt a szakadék egyes részeire egyáltalán nem süt be a nap, ezért a tél folyamán kialakult jégpáncél csak nagyon lassan olvad el. A turistautat, valamint a kihelyezett létrákat sok helyen még mindig jég borítja, ami a túraútvonalon való közlekedést fokozottan balesetveszélyessé teszi! A nehezen járható szakaszok előtt az erdészet táblákon is figyelmezteti a kirándulókat a csúszásveszélyre.

Legnépszerűbb videók
Kereső
-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja