2022. június 26. vasárnap - János
Archívum
2011 márc. 11.
Hitelkamat emelést hozhat a kilakoltatási moratórium!

A kilakoltatási moratórium meghosszabbítása azt eredményezheti, hogy fedezet nélkül maradnak a jelzáloghitelek, ez pedig a kamatok emeléséhez vezet.A kilakoltatási moratórium határozatlan időre történő meghosszabbításának az lehet a következménye, hogy fedezet nélkülivé válhat a jelzálog-hitelezés, ez pedig a kamatok drasztikus emelkedéséhez vezethet .


A benyújtott fideszes képviselői indítvány értelmében addig nem lehetne kitenni otthonukból a lakáshiteleseket, amíg a kérdés rendezésére törvény nem születik.

Szakértők szerint azonban a kilakoltatás tiltása megszünteti a kockázati különbséget az ingatlanfedezet mellett nyújtott lakáshitel és a személyi kölcsön között. A magasabb kockázatok pedig megemelkedő hitelkamatokat jelentenek.

Arra mutattak rá, hogy ha a jelzálog érvényesítése nem lehetséges, akkor ezek az ügyletek fedezet nélkül maradnak, és a problémás hitelek megtérülése kérdésessé válik.

Forrás: hirado.hu

Legnépszerűbb videók
Kereső
-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja