2022. december 4. vasárnap - Barbara, Borbála
Háttér
2013 dec. 19.
Fidesz: a gyed extra biztos háttér a gyermekvállaláshoz

A Fidesz célja, hogy a gyermekvállalás ne legyen egyenlő az elszegényedés kockázatával, ehhez olyan népesedéspolitikai intézkedésekkel teremt biztos hátteret, mint a nemrég elfogadott gyed extra intézkedéssorozat - mondta Czunyiné Bertalan Judit szerdán, a Fidesz Komárom-Esztergom megyei egyéni választókerületi jelöltjeinek tatabányai sajtótájékoztatóján.

 

A komáromi térség országgyűlési képviselő-jelöltje hozzátette, január 1-től, ha valaki gyeden van és közben újabb gyermeket vállal, egyszerre két gyedre vagy két gyesre is jogosulttá válik egy időben. Diplomás gyeddel támogatják a nőket akkor is, ha fiatalon, tanulás mellett szeretnének gyermeket vállalni. Az az édesanya, aki a szülést megelőző két évben felsőfokú képzés nappali tagozatán két aktív félévet meghaladó hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, a gyermek egyéves koráig jogosult lesz a gyedre, ezt követően pedig a gyes mellett folytathatja a tanulmányait.

 

Czunyiné Bertalan Judit hozzátette, a munkahelyvédelmi akcióterv néven ismert szabályrendszer adókedvezményekkel az idén már 30 ezer kisgyermekes édesanya foglalkoztatását segítette. Bencsik János, Tatabánya és Tata térségének országgyűlési képviselő-jelöltje ismertette, hogy januártól a munkába visszatérő szülő foglalkoztatása esetén a munkáltatók a korábbi két év helyett öt évig kapnak adókedvezményt, az első három évben a kedvezmény mértéke 10 százalékos, az utolsó két évben pedig 50 százalékos.

 

Völner Pál, a dorogi és esztergomi körzet országgyűlési képviselő-jelöltje hangsúlyozta, ezek az intézkedések hosszú távú, kiszámítható feltételeket jelentenek, amivel kifejezik azt, hogy a gyermekvállalás befektetés a jövőbe.

 

forrás: MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja