2021. június 16. szerda - Jusztin
Online hírfolyam
2016 aug. 25.
Indulásra kész a Karitász speciális mentőegysége
A szerda hajnali olaszországi földrengés áldozatainak megsegítésére a Katolikus Karitász a mai napon felajánlotta azonnali segítségét az olasz Karitásznak és a helyi katasztrófavédelemnek a mentési munkálatokban.

A nap során a Karitász városi mentő- és keresőegysége (USAR) felkészült az azonnali indulásra. A csapatot orvos, műszaki mentésre felkészült szakember, speciális mentési munkálatokat ellátó személyzet alkotja, akik a romok alatt lévő sérültek kutatására, kiemelésésre és mozgatására alkalmas eszközökkel, hidraulikus emelőkkel, terepjárművekkel, saját egészségügyi bázissal, valamint kereső kutyákkal felszerelve várják az indulást.

 

Az olasz hatóságok regisztrálták segélyszervezetünk különleges csapatát. A rendkívüli helyzet miatt, valamint az előrejelzések szerint várható további utórengések miatt, az olasz hatóságok jelenleg senkit nem engednek a területre. A Karitász csapata várja az engedélyt az azonnali indulásra. A katasztrófa áldozatainak megsegítésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia katasztrófa alapjából 20 millió forint azonnali gyorssegélyt küld az Olasz Püspöki Konferenciának. A Karitász folyamatosan kapcsolatban áll a helyi szervezettel, hogy a szükségleteknek megfelelve indíthassa majd mentőegységét.

 

Forrás:Sajtóközlemény

 

Fotó:hirek.ma(illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja