2021. december 3. péntek - Ferenc
Online hírfolyam
2019 aug. 03.
Bánhidy Vajkot nevezték ki a Kolping élére

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia augusztus 1-jei hatállyal Bánhidy Vajkot nevezte ki a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) igazgatójának. Az intézményfenntartó jelenleg 13 iskola, 4 szociális intézmény és 16 szociális támogató szolgálat működési feltételeit biztosítja.

Bánhidy Vajk 1978. július 23-án született Esztergomban. 2004-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán szerzett történelem-latin szakos tanári és bölcsész diplomát. Disszertációját a PPKE-BTK Történelemtudományi Doktori Iskola Egyháztörténeti Műhelyének kereteiben írja. 2001 és 2019 között az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatóhelyettese, tanára. 2017-től 2019-ig a Magyar Kolping Szövetség országos alelnöke.

A KOSZISZ a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított és felügyelete alatt működő intézményfenntartó szervezet. Gondoskodik az Adolf Kolping szellemiségét követő óvodák, általános és szakiskolák, valamint az idősek, betegek és fogyatékkal élők ellátását végző szociális otthonok fenntartásáról, működtetéséről Magyarországon. Egyszerre biztosít lelki, szakmai és pénzügyi hátteret a gyermekek, szakiskolai tanulók oktatásához és az idősek, elhagyatottak ápolásához.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja