2023. január 28. szombat - Károly,
Online hírfolyam
2020 ápr. 11.
1310 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg. Ezzel 85 főre emelkedett az elhunytak száma. 115 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 17.490 fő van hatósági házi karanténban!

Információink szerint, 2020. április 11-én ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Tokodon 12, Dorogon 10, Csolnokon 9, Nyergesújfaluban 7, Sárisápon és Bajóton 6, Táton 5, Lábatlanon és Bajnán 4, Süttőn 3, Pilismaróton, Piliscséven, Annavölgyön, Mogyorósbányán, Nagysápon 2, Leányváron, Kesztölcön, Dömösön 0.

Április 11-én Komárom-Esztergom megyében 20, Pest megyében 199, Budapesten pedig 655 beteget tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja