2022. augusztus 9. kedd - Emőd
Online hírfolyam
2020 ápr. 26.
2500 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 10 beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2500 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 krónikus beteg. Ezzel 272 főre emelkedett az elhunytak száma, 485-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

927 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 9.589 fő van hatósági házi karanténban!

Információink szerint, 2020. április 24-én ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Dorogon 11, Nyergesújfaluban és Lábatlanon 6, Kesztölcön, Tokodon, Tokodaltárón és Csolnokon 4, Sárisápon, Táton és Piliscséven 3, Bajóton, Annavölgyön, Bajnán és Pilismaróton 2, Mogyorósbányán és Nagysápon 1.

A kijárási korlátozás óta április 26-ig megyénkben a rendőrök 316 alkalommal figyelmeztettek, 744 főnél helyszíni bírságot szabtak ki és 44 szabálysértési feljelentést tettek (forrás: police.hu).

Április 26-án Komárom-Esztergom megyében 72, Pest megyében 350, Budapesten pedig 1274 beteget tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja