2021. december 3. péntek - Ferenc
Online hírfolyam
2020 ápr. 27.
2583 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2583 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 280 főre emelkedett az elhunytak száma, 498-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

931 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 9.829 fő van hatósági házi karanténban!

Információink szerint, 2020. április 24-én ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Dorogon 11, Nyergesújfaluban és Lábatlanon 6, Kesztölcön, Tokodon, Tokodaltárón és Csolnokon 4, Sárisápon, Táton és Piliscséven 3, Bajóton, Annavölgyön, Bajnán és Pilismaróton 2, Mogyorósbányán és Nagysápon 1.

A kijárási korlátozás óta április 27-ig megyénkben a rendőrök 333 alkalommal figyelmeztettek, 801 helyszíni bírságot szabtak ki és 47 szabálysértési feljelentést tettek (forrás: police.hu).

Április 27-én Komárom-Esztergom megyében 87, Pest megyében 352, Budapesten pedig 1286 beteget tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja