2022. július 1. péntek - Annamária
Online hírfolyam
2020 máj. 03.
2998 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 5 beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2998 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 340 főre emelkedett az elhunytak száma, 629-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

1005 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 51-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 10.786 fő van hatósági házi karanténban!

Információink szerint, 2020. április 30-án ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Dorogon 16, Lábatlanon 9, Nyergesújfaluban 7, Tokodon 6, Táton, Sárisápon, Pilismaróton, Dömösön, Tokodaltárón 4, Nagysápon, Csolnokon 2, Mogyorósbányán, Piliscséven és Bajóton 1.

Május 3-án Komárom-Esztergom megyében 132, Pest megyében 400, Budapesten pedig 1473 beteget tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja