2022. július 1. péntek - Annamária
Online hírfolyam
2020 máj. 29.
3841 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg

Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg. Ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma, 2024-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1300 főre csökkent.

Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. A járványveszély azonban nem múlt el, ezért a járványügyi készültséget a veszélyhelyezet után is fenn kell tartani.

Az elhunytak részletes adatait ide kattintva tekinthetik meg!

Az országban összesen 10.763 fő van hatósági házi karanténban!

Információink szerint, 2020. május 27-én ennyien voltak térségünkben hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelés alatt: Dorogon 9, Nyergesújfaluban és Táton 7, Sárisápon 6, Piliscséven, Csolnokon és Süttőn 4, Lábatlanon és Leányváron 3, Pilismaróton 2, Bajnán, Bajóton, Kesztölcön, Dömösön, Tokodon és Tokodaltárón 1 hivatalosan elrendelt járványügyi megfigyelésről tudnak. A többi településen nem tudnak olyanokról, akik járványügyi megfigyelés alatt állnának. Mindemellett Táton 1 igazolt koronavírus-fertőzöttet tartanak számon.

Május 29-én Komárom-Esztergom megyében 252, Pest megyében 547, Budapesten pedig 1.829 igazolt fertőzöttet tartanak számon:

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja