2021. május 15. szombat - Zsófia
Online hírfolyam
2021 ápr. 06.
Húsvétkor is kitettek magukért a sárisápi önkéntes tűzoltók

A pandémia ellenére – a járványügyi szabályokat betartva – a sárisápi önkéntes tűzoltók megtartották azt a hagyományos húsvéti locsolkodásukat, melynek keretében tűzoltóautóval járják be a falvakat és locsolják meg a lányokat.

Április 5-én, hétfő délelőtt tizenkét tűzoltó fiú, három tűzoltóautóval összesen huszonkét kilométert tett meg Sárisápon és Annavölgyön, hogy a két falú lányait meglocsolják.

A három járműből álló konvojra szinte mindenki felfigyelt, hiszen a kocsik hangszóróiból húsvéti szavalóversek szóltak. Valahol csak az ablakokból integettek a lányok, de volt, ahol, a kapukban – a járványügyi előírásoknak megfelelően – csokival, tojással és pálinkával felszerelkezve várták a locsolókat.

„Rengeteg boldog arc, ami fogadott bennünket. Köszönjük szépen, hogy ennyien vártak minket. Reméljük jövőre szabadabban locsolhatunk” – így számoltak be az önkéntesek a sikeres a sikeres akciójukról a közösségi oldalukon.

Fotók: B. Dávid / ÖTES
Forrás: ÖTES

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja