2021. június 16. szerda - Jusztin
Online hírfolyam
2021 ápr. 23.
Bazsó Adolf rögtön karrierje első junior versenyét megnyerte

Az esztergomi Bazsó Adolf ugyan még kadétkorú, de szülői engedéllyel már a juniorok között is versenyezhet, mi több a közelmúltban megnyerte első aranyérmét is a korosztályban a kötöttfogásúak poreci nemzetközi viadalán - írja a Nemzeti Sport.

A magyar küldöttség hat éremmel tért haza a junior kötöttfogású birkózók poreci nemzetközi versenyéről. A fiatalok közül a 72 kilós Tösmagi Attila és a 130 kilós Bazsó Adolf is a végső győzelemig menetelt.

A 19 éves Tösmagi mellett a Honvéd kötődésű, esztergomi fiókcsapatban versenyző nehézsúlyú Bazsó Adolf is Horvátországban szerepelt először nemzetközi megmérettetésen az U20-asok között. A 16 éves Adolf utolsó kadétévét tapossa, de szülői jóváhagyással versenyezhet már az idősebb korosztályban is. A 130 kilósok mezőnyében küzdő reménység nem is tétlenkedett, hiszen azonnal az első juniorviadalát meg is nyerte a tengerparti horvát városban.

Az első éves junior a körmérkőzések során mind a négy ellenfelével szemben diadalmaskodott, köztük a végső győzelem sorsáról döntő csatában a nálánál három évvel idősebb szintén magyar riválist, Végh Artúrt múlta felül, minek köszönhetően végül a dobogó tetejére állhatott fel.

Bazsó idén a júniusi junior Eb-n mindenképpen ott szeretne lenni Dortmundban, és reméli, az augusztusi korosztályos világbajnokságon is képviselheti a magyar színeket, ám a válogató események hivatalos időpontjai még nem ismertek.

Tavaly év elején igazolt át az ESMTK-ból a Honvéd fiókcsapatába Esztergomba, ahol tárt karokkal várták a fiatalt, és az eredmények is bizonyítják, hogy fejlődése azóta is töretlen.

Forrás: nemzetisport.hu / utanpotlassport.hu
Borítókép: Magyar Birkózó Szövetség (Bazsó Adolf fehérben a kadét-vb dobogóján bronzérmesként)

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja