2021. szeptember 19. vasárnap - Vilhelmina
Online hírfolyam
2021 júl. 21.
Megszüntetik az árvízvédelmi készültséget az ÉDUVIZIG területén

Az elmúlt 24 órában már sehol nem mértek számottevő csapadékmennyiséget és az előrejelzések szerint a következő 6 napban nem is valószínű további jelentős csapadék.

A ma reggeli adatok alapján hajnal óta ismét töltődik a dunacsúnyi tározó, ami a hazai Dunaszakaszon felgyorsítja az apadást. Nagybajcsnál tegnap este 601 cm és 5600 m3 /s értékek mellett következett be a tetőzés. Ma reggel 571 cm-es vízállást mértek a vízügyi szakemberek, az érkező vízhozam 5200 m 3 /s. A nap folyamán a tározó üzemeltetése függvényében további, változó intenzitású apadás történik.

A kedvező hidrológiai helyzetre való tekintettel a Duna apadása miatt az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság július 21-én, szerdán 18. órától megszünteti az alábbi szakaszokon fennálló árvízvédelmi készültségeket:

  • Komárom-Almásfüzitői Árvízvédelmi szakasz teljes hosszán az I. fokú készültséget
  • Vének-Dunaremetei Árvízvédelmi szakasz teljes hosszán a II. fokú készültséget
  • Dunaremete-Rajkai Árvízvédelmi szakasz teljes hosszán az I. fokú készültéséget,
  • Vének-Dunaszentpáli Árvízvédelmi szakasz Bácsai gátőrjárásán a II. fokú készültéséget.

A fentiekből következően ma 18 órától megszűnik valamennyi árvízvédelmi készültség az ÉDUVIZIG teljes működési területén (Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom Megye).

Forrás: ÉDUVIZIG

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja