2022. május 16. hétfő - Botond, Mózes
Online hírfolyam
2021 dec. 03.
Letartóztatásban maradhatnak a befektetési csalók

Az ügyészség indítványozására az Esztergomi Járásbíróság meghosszabbíthatja a letartóztatásukat azoknak a férfiaknak, akik valótlan befektetési lehetőséggel ejtették tévedésbe a sértettet.

Az indítvány szerint a két férfi 2019. évben a sértett nőnek egy jól jövedelmező, egy éves időtartamú befektetési lehetőséget ajánlottak. A sértett a tulajdonát képező ingatlant eladta, a vételárból 2019. december 5. napján 27.000.000 Ft-ot adott át az elkövetőknek, akik az ígért hozamot nem fizették ki. Az egyik férfi 2019. decemberében azzal a valótlan állítással, hogy egy befektetés kapcsán pénzre van szüksége, két részletben összesen 7.000.000 forintot kért és kapott kölcsön a sértettől.

A két férfi bűntársa, egy harmadik férfi 2020. év elején valótlanul azt állította sértettnek, hogy egy jól jövedelmező amerikai ingatlan befektetési lehetőségről tud. A megtévesztett sértett a befektetéshez hitelt vett fel, ebben az egyik férfi közreműködött, az iratokhoz – a sértett tudtán kívül – hamis munkáltatói igazolást csatoltak. A sértett a bankból hitelként felvett 9.000.000 forintot az elkövetőknek átadta.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a két férfi letartóztatását egy hónapra rendelte el 2021. augusztus 12-én, majd határidejét legutóbb 2021. december 12-ig meghosszabbította.

Az ügyészség indítványozta a két férfi letartóztatásának újabb két hónappal történő meghosszabbítását.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja