2022. május 16. hétfő - Botond, Mózes
Online hírfolyam
2021 dec. 03.
Újabb helyeken változik a forgalmi rend Esztergomban

Esztergom úthálózatának forgalomtechnikai megoldásait rendszeresen felülvizsgálják és a balesetmentes, észszerű közlekedés érdekében formálják azokat.

Közúti táblák kihelyezését, eltávolítását, módosítását lakossági, hatósági, illetve hivatali kérelem alapján bírálja el a Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság.

A korábbi bizottsági üléseken elfogadott módosítások közül december 4-én, szombaton a következőket hajtják végre:

  • Bánomi út 35-38. közötti útszakasz egyirányú forgalmi rendje. A Bánomi Óvoda előtti meredek útszakasz rendkívül nagy forgalmat bonyolít le, kifejezetten a reggeli és délutáni órákban. A Bánomi útra történő kihajtás érdekében jelenleg időszakos megállási tilalom van érvényben, azonban a kétirányú forgalom így is balesetveszélyes helyzeteket teremt. Az érintett terület felülvizsgálatát követően döntöttünk az utca egyirányúsításáról. A forgalom a Bánomi út felől a Dobó Katalin Gimnázium irányába halad szombattól. Ennek köszönhetően a megállási tilalom megszűnik az utcában, mely további parkolóhelyeket eredményez.
  • Megállni tilos tábla kihelyezése a Vízimalom utcában. A Vízimalom utca Damjanich János út és Gábor Áron utca közötti szakaszán az úttesten várakozó autók gyakran akadályozták a biztonságos tovább haladást, ezért az úttesten történő megállás, várakozás szombattól nem engedélyezett. Az út mellett mindkét oldalon elegendő hely van parkolásra, kérjük a szolgáltató egységek látogatása során ezeket vegyék igénybe.

Kérjük az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, körültekintően közlekedjenek. 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja