2022. július 1. péntek - Annamária
Online hírfolyam
2022 ápr. 29.
Háztartási szennyvíz elszállítása Esztergom területén

Esztergom Város Önkormányzat képviselő-testületének 10/2022. (IV.22.) rendelete alapján Esztergom város közigazgatási területén belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását kizárólag a Pepe Trans Árufuvarozó Kft. (telephely: 2510 Dorog, Pataksor u. 6.) mint az önkormányzattal szerződésben álló közszolgáltató végezheti 2022. május 1. napjától.

A háztartási szennyvíz elszállításának igénybejelentése hétköznapokon a 07:00 és 15:00 közötti idősávban a +36 30/ 744 8770-es telefonszámon és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus elérhetőségen lehetséges.
Az elszállítás díja bruttó 2.475 Ft/m3, amely az általános forgalmi adót tartalmazza.

A közszolgáltatásról további információt a közszolgáltatótól a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., valamint a https://www.facebook.com/szippantas.esztergom címeken, továbbá az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársaitól a +36 33/ 542 048-as telefonszámon és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímen kérhetnek.

Felhívjuk a tisztelt lakosok figyelmét arra, hogy Esztergom Város Önkormányzat képviselő-testületének az Esztergom Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (XI.26.) önkormányzati rendelete 22. § alapján Esztergom teljes közigazgatási területén tilos a szennyvizek szikkasztása.

Az ingatlan tulajdonosa, vagyonkezelője vagy egyéb jogcímen használója köteles az ingatlanán keletkező, közüzemi csatornahálózatba, vagy a helyben való, engedélyezett módon történő tisztítás után befogadóba nem vezetett háztartási szennyvizet a vizek hasznosítását, védelmét és kártételeinek elhárítását szolgáló tevékenységekre és létesítményekre vonatkozó általános szabályokról szóló kormányrendeletben meghatározott módon gyűjteni, továbbá az annak begyűjtésére feljogosított közszolgáltatónak átadni. Ha az ingatlantulajdonos vagy a közszolgáltató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos tevékenységét jogszabálytól, vagy a bejelentésben foglaltaktól eltérő módon végzi, közszolgáltatási bírságot köteles fizetni (a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/B. § és 44/J §). 

Az egyedi, zárt szennyvíztároló tulajdonosának gondoskodnia kell a keletkező hulladéknak a hulladékról szóló törvény szerinti elhelyeztetését és ártalmatlaníttatását igazoló, tárgyévre és előző évre vonatkozó dokumentumok, számlák őrzéséről (a vizek hasznosítását, védelmét és kártételeinek elhárítását szolgáló tevékenységekre és létesítményekre vonatkozó általános szabályokról szóló 147/2010. (IV. 29.) Korm. rendelet 27. § (4) bekezdés).

Forrás: esztergom.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja