2022. május 23. hétfő - Dezső
Online hírfolyam
2022 máj. 13.
Éjjel hatolt be más lakásába

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki azért tört be egy dorogi nő házába, hogy a sértettet rábírja arra, hogy barátnője ott töltse az éjszakát.

A vádirat szerint a férfi 2021. november 9-én 00:35 és 01:00 közötti időben, ittas állapotban a dorogi sértett házához ment. A férfi a házhoz tartozó kerítésén keresztül átmászott, a zárt bejárati ajtót benyomta, amely következtében az ajtó megrongálódva kinyílt. Az elkövető bement a házba, ahol a sértettet arra akarta rábírni, hogy engedje meg, hogy barátnője a házban töltse az éjszakát. A sértett többször felszólította a férfit, hogy hagyja el a lakást, azonban az elkövető csak akkor távozott, amikor a sértett közölte, hogy hívja a rendőrséget.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján magánlaksértés bűntette miatt az Esztergomi Járásbíróság 1 év 6 hó – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki a férfival szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyészség is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja