2022. július 7. csütörtök - Appolónia
Online hírfolyam
2022 jún. 23.
Szépségápolási termékeket lopott egy esztergomi áruházból

Közérdekű munka büntetést szabhatnak ki azzal a fiatalkorú elkövetővel szemben, aki egy esztergomi sörözőben az alvó sértett telefonját eltette, később pedig egy áruházból szépségápolási termékeket lopott.

A vádirat szerint az fiatalkorú elkövető 2021. június 27-én az esztergomi söröző teraszán beszélgetett az ittas sértettel, ennek során közös zenehallgatás okán a sértett átadta a mobiltelefonját. A sértett elaludt, ezután az elkövető a telefont eltette, onnan távozott. A tolvaj férfi a telefont eladta, majd a vételárból fizette ki az albérleti díját.

Az elkövető 2021. július 14-én egy esztergomi áruházban kísérelt meg több szépségápolási terméket eltulajdonítani, oly módon, hogy azokat a táskájába rejtette. Az áruházban szolgálatot teljesítő biztonsági őr, a kamerán a cselekményt észlelte, majd amikor az elkövető a kifizetetlen termékekkel kívánt távozni, feltartóztatta és a biztonsági szobában az eltulajdonítani kívánt termékeket visszavette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetővel szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértettek meg nem térült kárának a megfizetésére.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja