2022. augusztus 14. vasárnap - Marcell
Online hírfolyam
2022 jún. 23.
Ütötték, rúgták az ukrán férfiakat

Vádat emeltek azokkal a férfiakkal szemben, akik ok és előzmény nélkül bántalmaztak két ukrán állampolgárságú sértettet Tokodaltárón.

A vádirati tényállás lényege szerint a két férfi és az ukrán sértettek 2021. október 11-én az esti órákban együtt italoztak Tokodaltárón. A késő esti órákban haza indultak, majd amikor egy kivilágítatlan, sötét utcába értek az egyik vádlott ok és előzmény nélkül, hirtelen ököllel arcon ütötte az egyik ukrán férfit, aki ettől a földre zuhant és a feje az aszfalthoz csapódott. Ezt követően a másik vádlottal együtt több alkalommal megrúgták a földön fekvő sértettet. Az előzmény nélkül támadó férfi a másik ukrán férfit is ököllel arcul ütötte, aki ettől szintén a földre esett.

Az elsőként bántalmazott sértettnek a rúgásoktól sérülése nem keletkezett, azonban az ökölütések következtében a fején életveszélyesen megsérült. A másik ukrán férfi a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A főügyészség a támadást kezdeményező férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése, a másik vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék az elsőként támadó férfival szemben fegyházbüntetést szabjon ki, továbbá tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, a másik férfit pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és állapítsa meg, hogy a vádlott ezalatt az idő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja