2022. július 7. csütörtök - Appolónia
Online hírfolyam
2022 jún. 23.
Fának ütközött az ittas sofőr

Pénzbüntetést szabhatnak ki azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül, ittasan vezetett egy gépjárművet, amivel fának ütközött Neszmélyen.

A vádirat szerint a járművezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető 2022. február 19-én este Neszmélyen, egy pincebuliban vett részt, pálinkát ivott. Ugyanitt volt a sértett is, aki személygépkocsiját a pince melletti füves területen parkolta le, benne hagyta az indítókulcsot.

Az elkövető elhatározta, hogy hazamegy Tatabányára, és ennek érdekében, hirtelen támadt ötlete alapján engedély nélkül beült a sértett gépkocsijába.

A férfi ezután enyhe fokú ittas állapotban vezette a gépkocsit Tatabánya irányába. A sofőr a 1129. számú úton haladt, amikor 4 km megtételét követően ittassága miatt a sebességet nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, elvesztette uralmát a jármű felett, letért a menetirány szerinti bal oldalon az úttestről és egy fának ütközött. Az ittas elkövető a balesetben nem sérült meg, a gépkocsiban okozott rongálódás miatt a sértettnek ezidáig 200.000 forint kártérítést fizetett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja