2022. augusztus 19. péntek - Huba
Online hírfolyam
2022 aug. 06.
Pilisi Parkerdő: kamu a prédikálószéki medve

Az elmúlt napokban több helyről érkezett bejelentés arról, hogy a Prédikálószék környékén medveészlelésről szóló hírek kaptak lábra. Sőt, ismeretlenek a kilátóban medveveszélyre figyelmeztető feliratokat helyeztek el – közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. a közösségi oldalán.

„Kollégáink a területet bejárva medve jelenlétére utaló nyomokat, jeleket nem találtak, sem valós medveészlelés, sem medvebefogás nem történt, így mindenkit biztosíthatunk arról, hogy a Visegrádi-hegységben jelenleg nincs medve, következésképp medveveszély sincs.” – hívta fel a figyelmet az erdőgazdálkodási vállalat.

A Pilis Parkerdő mindazonáltal jelzi, hogy a Prédikálószék környéke fokozottan védett természetvédelmi terület, ahol a sátrazás szigorúan tilos. A kilátóban alvás szokásával kapcsolatban megjegyzik, hogy az érvényben lévő szabályozás értelmében a 24 órát meghaladó erdei tartózkodást a Parkerdőnél be kell jelenteni.

Borítókép: a prédikálószéki kilátó éjjel - medve nélkül (Vajda Bertalan)
Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt. Facebook oldala

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja