2022. december 6. kedd - Miklós
Online hírfolyam
2022 szept. 20.
Baltával agyonverte, majd felgyújtotta élettársát

Vádat emeltek azzal a fogvatartásban lévő nővel szemben, aki január 1-jén bajóti otthonukban előzetes szóváltást követően ököllel, baltával ütötte élettársa fejét, majd felgyújtotta.

A vádirati tényállás lényege szerint az ittas állapotban lévő nő 2022. január 1-jén a késő esti órákban bajóti otthonukban előzetes szóváltást követően bántalmazta élettársát, több alkalommal, ököllel, majd baltával megütötte a sértett fejét. Ezt követően a vádlott egy kabáttal letakarta a sértett felsőtestét, a kabát alá fahasábokat és papírt tett, ezután a papírt meggyújtva felgyújtotta az ekkor már élettelen sértett testét, majd elhagyta a helyszínt.

A sértett a helyszínen életét vesztette, halála a koponyára mért többrendbeli, nagy erejű erőbehatás eredményeképpen kialakult nyílt agyroncsolódás miatt következett be.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a nővel szemben a Tatabányai Törvényszékre és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék fegyházbüntetést, valamint közügyektől eltiltást szabjon ki vele szemben.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja