2022. szeptember 29. csütörtök - Mihály
Online hírfolyam
2022 szept. 23.
Hamis bankjegyekkel fizettek

Meghosszabbíthatják annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki társaival 2021 júniusában és júliusában több magyarországi boltban – köztük egy esztergomi zöldségesben is – húszezer forintos hamis bankjeggyel fizetett.

A megalapozottan gyanú szerint a férfi és két társa 2021 júniusában és júliusában több magyarországi, jellemzően élelmiszer-, és dohány boltokban 20.000 forintos, hamis bankjeggyel fizettek.

A férfit bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként az esztergomi rendőrkapitányság nyomozói, majd őrizetbe vételét követően a főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2021. július 30-án elrendelte a férfi letartóztatását. Egyik, szökésben lévő társát a főügyészség indítványa alapján 2022. január 14-én tartóztatta le a bíróság.

A főügyészség ismét indítványt tett a férfi letartóztatásának kettő hónappal történő meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye.

Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított kihallgatása után ülésen fog dönteni.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció (Koszticsák Szilárd / MTI)

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja