2022. december 6. kedd - Miklós
Online hírfolyam
2022 szept. 30.
Letartóztatásban maradhat a dorogi rablópáros

Meghosszabbíthatják az előzetes letartóztatását annak a két férfinak, akik egy dorogi üzletből alkoholt loptak, egy embert kiraboltak, valamint az utcán rongáltak.

Az indítvány szerint az egyik férfi 2022. március 28-án délután a tokodaltárói utcában parkoló személygépkocsi első szélvédőjét egy téglával betörte, ezzel 66.294 Ft kárt okozott. A férfi erőszakos cselekménye kihívóan közösségellenes volt, és alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az indítvány szerint a két férfi 2022. április 3-án az esti órákban Dorogon, az utcán együtt voltak, majd egyikük egy üzletből szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt tulajdonított el 15.235 Ft értékben. Ezt követően az elkövetők a szeszesitalból fogyasztottak, majd a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak sértettel.  A két elkövető emelt hangon cigarettát kért sértettől, majd egyikük pénzt követelt tőle. A sértett közölte, sem cigarettája, sem pénze nincs. Ezután a másik elkövető egy határozott mozdulattal megpróbálta levenni róla a sértett sapkáját, de sértett azt megfogta. Ezután a két elkövető közös erővel próbálta meg kitépni a sértett kezéből a sapkát, az egyik férfi megragadta a sértett nyakát és ököllel az arcán megütötte a sértettet. Ennek hatására a sértett férfi az 1.400 Ft értékű sapkát elengedte, amellyel az elkövetők a helyszínről elszaladtak. A dorogi rendőrök a sapkát lefoglalták.

A letartóztatás elrendelését követően a nyomozó hatóság további bűnügyeket egyesített a nyomozáshoz. Ezek egyike szerint az egyik férfi 2022. március 19-én a reggeli órákban az esztergomi Kis-Duna sétányon a neki kölcsönadott, és így rábízott 159.000 Ft értékű elektromos rollert nem adta vissza sértettnek, hanem azt jogtalanul eltulajdonította, és megvételre kínálta másnak.

Rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája 2022. december 6-ig hosszabbítsa meg a két férfinak a letartóztatását. Az indítvány tárgyában a bíróság ülést tart, azon az elkövetőket meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Borítókép: police.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja