2022. december 6. kedd - Miklós
Online hírfolyam
2022 szept. 30.
Új szolgáltató látja el a hulladékszállítási közszolgáltatást Esztergomban

Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselő-testülete a 2022. szeptember 29-én tartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen határozott arról, hogy a korábbi közszolgáltató helyett október elsejétől az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. látja el a települési szilárdhulladék-kezeléssel kapcsolatos feladatokat Esztergom területén - írta az önkormányzat a hivatalos honlapján.

A képviselő-testület döntésének eredményeként teljeskörűen megvalósulhatnak a hulladékgazdálkodásra vonatkozó hazai és az Európai Unió által előírt hulladékhasznosítási célok, és javulhat az ellátás biztonsága. Az új szolgáltató közreműködése biztosítja a lakosság részére az egységes, magas színvonalú és hiánytalan hulladékgazdálkodási közszolgáltatás nyújtását, valamint a felelős, regionális szinten koordinált hulladékgazdálkodást.

A meghozott határozatok a szolgáltatási díj, a használt gyűjtőedények, a gyűjtési útvonal vagy az elszállítás gyakorisága tekintetében nem eredményeznek változást. A szolgáltatóváltás a meglévő hulladékszállítási szerződések érvényességét nem érintik, tehát a lakosoknak és vállalkozásoknak nem szükséges új szerződést kötniük, a megrendelt lomhulladék-elszállítások is a megrendelés szerint kerülnek teljesítésre, a szelektív hulladék gyűjtése is zavartalanul folytatódik az Árok utca 44. szám alatt található szelektív hulladékgyűjtő szigeten a hét minden napján. Mind a szolgáltatónak, mind Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának célja, hogy az átállás a lakosság számára semmiféle, a szolgáltatásnyújtással összefüggő fennakadást vagy kellemetlenséget ne okozzon.

A közszolgáltató személyes ügyfélszolgálata változatlan helyen és időpontokban, az alábbiak szerint várja ügyfeleit Esztergomban.

Cím:
2500 Esztergom, Pór Antal tér 1.

Ügyfélfogadási idő:
hétfő: 7:00 - 19:00
kedd: 8:00-12:00
szerda: 12:00 - 16:00
csütörtök: 8:00-12:00
péntek: zárva

Október elsejétől az alábbi telefonos és internetes elérhetőségeken léphetnek kapcsolatba a közszolgáltatóval:

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06-34/801-040

A közszolgáltató internetes honlapja, melyen – folyamatosan bővülő tartalommal – a hulladékkezeléssel kapcsolatos hírek és a társaság működésével kapcsolatos további információk olvashatók a következő linkre kattintva érhető el.

Amennyiben a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos további kérdéseik, javaslataik vagy észrevételeik merülnek fel, úgy az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályának környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási ügyintézőjét, Sziráki Helgát hívhatják a 06-33/542-008 telefonszámon, vagy kérdéseiket elküldhetik részére a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy azt benyújthatják az Önkormányzat által a lakossági bejelentések céljára létesített online felületen, melyet a következő linkre kattintva érhetnek el.

Borítókép, forrás: esztergom.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja